Delta Kappa Gamma

Delta Kappa Gamma is een Internationale Vereniging van Vrouwen in Onderwijskundige Beroepen van basis- tot en met universitair onderwijs.

Onze vereniging is in 1929 opgericht in Austin, Texas, als een soort verboden vakbond voor vrouwelijke onderwijsgevenden. We hebben nu 71.000 leden in Noord- en Midden-Amerika, Canada en in 9 Europese landen.

De naam is een combinatie van de initialen van drie Griekse letters:

- Didaskotikai, dit betekent Leraar

- Kleidouchai, dit betekent sleutel

- Gynaikes, dit betekent vrouwWereldwijd

Het internationale karakter van DKG komt goed naar voren als je kijkt naar welke landen allemaal zijn aangesloten. In 1995 is Europa een zelfstandige regio geworden. De landen die op dit moment DKG-chapters hebben zijn;

Verenigde Staten, Canada, Noorwegen, Zweden, Mexico, Finland, Guatemala, IJsland, Nederland, Puerto Rico, Groot-Brittanië, El Salvador, Costa Rica, Duitsland, Estland, Panama, Japan.

De foto toont de parafernalia van de Society zoals gekozen door de oprichters. De drie kaarsen en de drie Tudor-rozen op het wapen vertegenwoordigen de idealen van vriendschap, trouw en behulpzaamheid van de organisatie. De bloem van de Society is een rode roos, die een prachtige creatie van de natuur is, maar ook bevlogenheid en creativiteit weerspiegelt. De rode kleur van de roos is een symbool van de moed die nodig is om te slagen. Het wapen van het genootschap is een rode badge met een gouden banier. De lamp die oplicht en het boek op het schild opent, onderstreept geleerdheid en kennis. De lauwerkransen zijn de traditionele symbolen van prestatie en eer.

The photo shows the Society's paraphernalia as chosen by the founders. The three candles and the three Tudor roses on the coat of arms represent the organization's ideals of friendship, loyalty and helpfulness. The Society's flower is a red rose, which is a beautiful creation of nature, but also reflects enthusiasm and creativity. The red color of the rose is a symbol of the courage it takes to succeed. The society's coat of arms is a red badge with a gold banner. The lamp that lights up and opens the book on the shield underlines scholarship and knowledge. The laurel wreaths are the traditional symbols of achievement and honor.