DKG Internationaal

DKG is een internationale organisatie met voor iedereen die dat wil mogelijkheden om je verder te ontwikkelen binnen onze club.
Maandelijks hebben wij bijeenkomsten van ons eigen chapter, we bespreken boeiende onderwerpen en hebben een gezellige ‘nazit’, altijd bij een van de leden thuis.
Jaarlijks is er een landelijke conferentie met interessante lezingen door sprekers uit binnen- en buitenland. We nodigen daarbij ook de leden van andere landen uit om deel te nemen. De laatste twee jaren zijn deze conferenties steeds digitaal gehouden, maar in normale omstandigheden vinden ze altijd op een centrale locatie plaats.
Op onze beurt bezoeken wij ook de conferenties in andere landen, zeker de tweejaarlijkse Europese conferenties, zo waren wij al in Duitsland (Baden Baden), Engeland (Londen), Estland (Talinn), Zweden (Borås), Noorwegen (Oslo) en IJsland (Reykjavik). Uit deze internationale contacten zijn allerlei vriendschapsbanden ontstaan, we organiseren met regelmaat uitwisselingen.
Vanuit het hoofdkantoor in Amerika worden veel cursussen, lezingen, ontwikkel-programma’s en beurzen aangeboden. ‘The golden gift’ is hier een voorbeeld van, een persoonlijk ‘development’ programma.
Kortom, binnen onze club kun je je ontplooien en kennismaken met onderwijsvrouwen uit de hele wereld; leerzaam en gezellig!
Uitwisseling met chapters uit Duitsland en Estland: diversiteit van het leraarschap

Het chapter Epsilon heeft afgelopen jaren regelmatig uitwisselingen gehad met chapters in Duitsland en Estland. Er zijn diverse redenen waarom we internationaal samenwerken:

- als chapter willen we onze horizon verbreden. Door het uitwisselen van ervaringen en kennis over onderwijs in andere landen word je eigen horizon verrijkt;

- we willen een voorbeeld zijn voor andere chapters zijn en we willen laten zien dat we in Europa van diversiteit kunnen leren;

- omdat het gewoon leuk en gezellig is. Naast onderwijsinhoudelijke thema’s is er ook altijd tijd voor culturele uitstapjes zodat we van elkaars culturen kunnen leren.

De internationale contacten worden versterkt als je elkaar ook kunt ontmoeten op de internationale conventies die jaarlijks georganiseerd worden in een van de Europese landen.

Thema’s die dan besproken worden zijn bijvoorbeeld studentenuitwisseling, curriculumontwikkeling, positie van docenten, zelfregulering van leerlingen, digitaal leren, onderwijs aan vluchtelingen, etc.

Zodra we elkaar weer fysiek kunnen ontmoeten, zullen de uitwisselingen weer op gang komen. Alle leden kijken er naar uit!

Beurzen

DKG biedt onderwijsvrouwen verschillende mogelijkheden om zichzelf verder internationaal te ontwikkelen, door het aanbieden van beurzen.

Er zijn verschillende mogelijkheden zoals:

een tegemoetkoming in reis- en verblijfskosten als je op een internationale conferentie spreker wilt zijn;

een beurs voor een professionele training over leiderschapsmanagement aan de Mc Combs School of Business aan de Universiteit van Texas in Austin, Texas. Dit wordt het “Golden Gift Fund” genoemd;

beurzen voor het volgen van bachelor- of Masteronderwijs in een van de deelnemende landen;

hetWorld Fellowship Program”, specifiek voor studie in Amerika en Canada.

Voor meer informatie, zie de website van DKG internationaal:


https://www.dkg.org/DKGMember/DKGIEF/DKGMember/DKGIEF/DKGIEF_Home.aspx?hkey=c965bc97-85dc-417f-b91c-00a92221b64d

Nieuwsbrieven

Veel chapters, vooral in Amerika, geven periodiek een nieuwsbrief aan alle leden. Vind je het interessant om deze te lezen, klik dan op de links hieronder!

The Hoosier Newsette - June 2022 (Indiana)

NC DKG News - Spring 2022 (North Carolina)

Nebraska Quarterly - Summer 2022 ( Nebraska)


Hoe leuk is het om Kerst te vieren met allemaal Europese vrouwen?

Nou, dat is hartstikke leuk ! ….…. ook al was het online.

Op 13 december jl. was een Zoom-meeting met 75 Europese vrouwen uit Zweden, IJsland, Noorwegen, Letland, Estland, Finland, Nederland, Engeland en Duitsland.

Vanuit elk land vertelde een vertegenwoordigster over de mooie kersttradities: van recepten voor Christmas-pudding en lekkere koekjes tot prachtige Santa Lucia’s die voor ons zongen vanuit Zweden. Maar ook gedichten, een pubquiz en het onvermijdelijke Nederlandse gourmetten kwamen voorbij.

Voor Delta Kappa Gamma is het een traditie om in december met elkaar moment van saamhorigheid te vieren en het verlangen naar hoop en vrede voor allen uit te spreken.

Internationale Blog

Hier vind je informatie die afkomstig is van de Internationale Blog van DKG International. Het meest recente bericht wordt hier geplaatst.

Monday, January 31, 2022

Share Your Ideas!In the past few months, the NDR committee has informed you about the possibilities that DKG membership offers in terms of discounts and other benefits, or where your purchase can benefit DKG.We are sure that you as chapter members have successfully implemented a lot of ideas with which you could raise money for your chapter work, for projects or support measures.

Please, share your experiences and report on the activities with which your chapter has been successful, be it financially or in the form of other benefits for your members or your community.


We look forward to your responses!


Programma's/Projecten

- Schools for Africa

Schools for Africa was het eerste officiële internationale project in 2010. Momenteel werkt het project in 21 landen in Afrika, waaronder; Botswana, Burundi, Tsjaad, Ivoorkust, Democratische Republiek Kongo, Swaziland, Ethiopie, Guinee-Bissau, Kenia, Lesotho, Liberië, Madagascar, Malawi, Mauritanië, Mozambique, Namibië, Rwanda, Somalië, Zuid-Afrika, Tanzania en Oeganda. De missie omvat het verzorgen van toegang tot kwalitatief basis-onderwijs aan kinderen, voornamelijk meisjes, wezen en andere kwetsbare jongeren.

- Support for Early Career Educators
- Project Spotlight