DKG Internationaal

Beverley Helms - Int. President Delta Kappa Gamma is een Internationale Vereniging van Vrouwen in Onderwijskundige Beroepen van basis tot en met universitair onderwijs.
Onze vereniging is in 1929 opgericht in Austin, Texas, als een soort verboden vakbond voor vrouwelijke onderwijsgevenden.
We hebben nu 71.000 leden in Noord en Midden Amerika, Canada en in 9 Europese landen.
Ons doel is het bevorderen van persoonlijke en professionele groei van de leden en het zorgen voor uitstekend onderwijs.

We bieden meer leiderschapstrainingen en cursussen aan voor vrouwen die werkzaam zijn in het onderwijs dan enige andere professionele organisatie met inbegrip van programma’s aan de Universiteit van Texas en online.
Ook werken we samen met de Fullbright organisatie om veelbelovende vrouwen uit met name derde wereldlanden te laten studeren aan universiteiten in Canada en de Verenigde Staten.
Door onze band met de Verenigde Naties werken wij samen met Unicef en hebben we meer dan $200.000 bijeengebracht voor de opleiding van leraren in Afghanistan.
Het nieuwste thema is Schools for Africa.
Schools for Africa We zijn verdeeld over vijf regio’s, vier in Amerika namelijk Noord-Oost, Noord-West, Zuid-Oost en Zuid-West en Europa.
Delta Kappa Gamma werkt in drie nauw met elkaar verbonden niveau’s: internationaal, nationaal en lokaal.

www.dkg.org